sobota, 18. októbra 2014

Tekvicové rizoto so špenátom


Ahojte, zas som trošku experimentovala v kuchyni a navarila som bez receptu :D Pridávam Vám teda môj vlastný receptík na veľmi chutnú, zdravú a ľahkú večeru alebo obedík :) Nie je to tradičný spôsob, akým sa pravé rizoto pripravuje, ale taký rýchlejší :) Mamina s bratom sa olizovali a ja tiež :D 

Potrebujeme ( tak 5-6 porcií ) :
1/2 tekvice
2 šálky ryže
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
čerstvý špenát
olivový olej
čerstvé maslo
čierne korenie
karí
soľ 
škorica :)
syr

Postup: Najprv si dáme variť ryžu. Tekvicu ošúpeme, nakrájame ju na malé kocky a dáme stranou do misky. Cibuľu pokrájame nadrobno a dáme opražiť na olivovom oleji, pridáme roztlačený cesnak, po pár minútach pridáme tekvicu a miešame a miešame, až kým nie je mäkká :) Dlho to trvať nebude..chutnáme, kedy je už al dente :D Pridáme uvarenú ryžu a zamiešame do tekvice. Pridáme soľ, čierne korenie, asi 1 malú lyžičku karí alebo aj viac a najaromatickejšiu a možno do jedál pre Vás netypickú ingredienciu - škoricu ! Stačí jej málo, dodá fakt super chuť a vôňu ;) Zamiešame tam ešte na kúsky natrhaný čerstvý špenát. Šupneme tam ešte kúsok masla a premiešame. Servírujeme a navrch nastrúhame syr (najlepšie by bol parmezán, uspokojíme sa avšak aj s ementálom), pokvapkáme olivovým olejom a papkáme :)

Dobrú chuť :)




1 komentár:

  1. vypada to dobre:)

    PS: Budu rada kdyz se pripojis do me nove giveaway na mem blogu:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2014/10/giveaway-design-your-own-cases-and.html#comment-form

    OdpovedaťOdstrániť